Vores starts side

Landsforeningen klubben


Sømandskoneforeningen af 1976

Forum for debat og indlæg

Mandag den 2/8-2021
> >|

Hilsen fra bestyrelsen


Kære Sømandskoner
Dette år 2020 har i mange henseender været et forunderligt år. Vi har ikke kunnet mødes på kryds og tværs som vi plejer og vi har ikke kunnet samles til hygge og nærvær som vi gerne vil og nyder. Denne pandemi har gjort noget særligt ved mange af os. Ikke mindst mig. Men når dette så er sagt, vil jeg gerne udtrykke, hvor meget jeg har savnet, og savner, at være sammen med jer.
Bestyrelsen for vores forening, har heller ikke været samlet. På det sidste bestyrelsesmøde – inden Danmark blev lukket ned – havde vi hele vores kommende Landsgeneralforsamling så meget på plads, at vi kun manglede at reservere stedet hvor vi skulle være. Men på grund af corona var der rigtig mange ting som blev sat på stand by.
Der har dog i den periode, været meget aktivitet på face book, hvor mange medlemmer og ikke medlemmer, har skrevet sammen og udtrykt deres bekymringer for hinanden. Og deriblandt specielt for de familier der har været hårdt ramt af, at manden har været længere ude og ikke haft mulighed for at komme hjem.
Jeg tænker også at mange af jer medlemmer har – lige som mig – haft rigeligt at se til, med hjemmearbejdsplads og få tingene til at fungere derhjemme, i denne coronaperiode.
I øjeblikket er der en stigning mange steder, med smittetilfælder af corona og nogen steder er skolerne igen blevet lukket ned og forældre skal arbejde hjemmefra. Og nu nærmer vi os efteråret, hvor der vanligvis er mange der bliver forkølet, får influenza og i det hele taget et tidspunkt med mange sygdomstilfælde.
Bestyrelsen har derfor besluttet at udsætte Landsgeneralforsamlingen til Den 13. marts 2021. Stedet til afholdelse af Landsgeneralforsamlingen er på plads, men med forbehold for at vi igen må være samlet uden at skulle være bange for smitte.
Ved at rykke datoen, er vi forhåbentlig også ovre den værste vintersnue og den coronabølge som sundhedsmyndighederne har snakket om, kunne forekomme.
Bestyrelsen håber på jeres forståelse og at I vil reservere den nye dato til hyggeligt samvær med ligesindede.
På vegne af bestyrelsen
Annemette.
Kilde/ forfatter: Annemette Bjørndal Pedersen, Dato: 3/9-2020
Kategori (i): Meddelelser fra bestyrelsen


Kære Sømandsfamilie

Når jeg har siddet og lavet forberedelse til fjernundervisning til mine elever, har jeg tænkt en hel del på jer sømandskoner, hvor manden ikke er hjemme.
Jeg er af den årgang der ikke har hjemmeboende børn mere, men jeg er også af den årgang, hvor manden var ude 5-7 mdr. af gangen og hjemme 2 mdr. Så jeg kan godt forstå det tager på kræfterne, når I skal undervise skolebørnene, arbejde hjemmefra, underholde de mindre børn og holde hus. Men jeg ved I kan klare det og sømanden kommer hjem igen.
Der går også sømænd hjemme som venter på at komme ud. Han bruger måske af sin optjente ferie og den næste hjemmeperiode bliver forskubbet for at kunne kompensere for afløserens forlænget udeperiode. Samtidig bliver sommerferien heller ikke på det tidspunkt som måske var tilrettelagt.
Der er rigtig mange ting der ændrer sig i denne tid, såvel for befolkningen generelt som for sømandsfamilierne.

Hold modet oppe og lad skidtet ligge, der er ingen der kommer og ser det. Hyg jer med jeres børn og måske lav alternativ undervisning ude i det fri. Der kan laves rigtig meget.

Hyg jer med hinanden og rigtig god påske.
Annemette
Kilde/ forfatter: Annemette Bjørndal Pedersen, Dato: 10/4-2020
Kategori (i): Meddelelser fra bestyrelsen

Kære sømandskoner og sømænd.


Kære sømandskoner og sømænd.
Vi har det alle svært i øjeblikket og vi ved endnu ikke hvornår det vender.
Derfor aflyser jeg arrangementet den 25. april turen til Christiansfeld. Den er ikke mere vigtig end den kan vente.

Og så en lille opmuntring til vores kære sømænd. ...
Det er nogle stærke sømandskoner I har kære sømænd, og jeg ved at I er ventet derhjemme med længsel. Både så jeres koner ved I er i sikkerhed med også til at hjælpe til med børnene - store som små.
Det er hårdt at have hjemmearbejde, sørge for hjemmet men også at skulle underholde børn der keder sig og med lidt større børn, at hjælpe dem med skoleopgaver, samtidig med at de også skal passe deres eget job hjemmefra.
Men jeg ved at sømandskonerne kan styre det med sikker hånd og passer godt på hjemmet.

Pas godt på hinanden

Annemette Pedersen
Kilde/ forfatter: Annemette Bjørndal Pedersen, Dato: 27/3-2020
Kategori (i): Meddelelser fra bestyrelsen

Almindelig/ simpel søgning
Udvidet søgning

Kategorier i forummet


Sidste nyt


Brunch i Ørre

Torsdag den 15/7-2021

Vi holder af hinanden på afstand.....

Torsdag den 11/2-2021

Årets sidste dag 2020

Torsdag den 31/12-2020

Sikker julefrokost!

Lørdag den 12/12-2020

© Sømandskoneforeningen af 1976