Vores starts side

Landsforeningen klubben


Sømandskoneforeningen af 1976

Forum for debat og indlæg

Søndag den 22/12-2024
|< > >|

Kristines chokolade/kokos muffins


125 g. Smør
250 g. Melis
100 g. Kokosmel
100 g. Mel
3 Æg
100 g. Chokolade

Smelt smøret i en gryde.
Melis og æg piskes til skum.
Mel, kokos og den hakkede chokolade vendes i.
Til sidst tilsættes den afkølet smeltet smør.
Kommes derefter i bageforme ca. 32 stk.
Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter, ikke varm luftovn.
Kilde/ forfatter: Kristine, Dato: 10/9-2010
Kategori (i): Opskrifter

Hurtige boller natten over


Disse boller tager 5 minutter at røre sammen - efter en overnatning i køleskabet, tager det 5 minutter at slå dem op og et kvarter efter har du nybagte boller.

Ingredienser til ca. 15-16 stk:
7 dl lunken vand
5 g gær (ja det er ikke en stavefejl - der skal kun 5 g i)
1 spsk salt
1 tsk sukker
3 dl havregryn (kan erstattes af durummel)
600-650 g mel (hvedemel, eller blanding af forskellige melsorter, fx spelt og pizza efter smag)

Rør alle ingredienser sammen. Dejen skal være meget klistret. Sæt låg på skålen. Hvis du ikke har et tætsluttende låg til din skål, kan du dække skålen med plastfilm og lægge et grydelåg over. Lad dejen hæve natten over i køleskab.

Tag dejen ud af køleskab, og tænd ovnen på 250 grader. Sæt dejen på plader med bagepapir vha en grydeske og en spiseske. Dejen slipper lettere, hvis de skylles i koldt vand et par gange undervejs.

Når dejen er varm, pensles bollerne med vand. Bages i ovnen i ca 15 min, til de er gyldne.
Kilde/ forfatter: Tina Rosenborg, Dato: 30/7-2010
Kategori (i): Opskrifter

Cithas Kartoffelsuppe


Kartoffelsuppe-opskriften kommer her:

Ingridienser

1 kg. kartofler
175 g. selleri
75 g. gulerod
200 g. porrer
1 kvist timian
1 L grøntsagsbouillon
1 dl. fløde
1 bdt. persille
1 tsk. karry, salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker, kom det i en gryde med timian og karry. Hæld bouillonen over og bring det i kog. Koges i cirka 20 minutter til urterne er møre. Blend suppen. Hæld fløde i og kog suppen op et par minutter. Smag til med salt og peber, pynt med persille. Serveres med stegte bacontern.
Kilde/ forfatter: Tina Rosenborg, Dato: 25/10-2009
Kategori (i): Opskrifter

Almindelig/ simpel søgning




Udvidet søgning

Kategorier i forummet


Sidste nyt


Referat fra landsgeneralfirsamling 2024

Lørdag den 23/11-2024

Glædelig jul

Lørdag den 23/12-2023

Forslag til vedtægtsændring §4 og 5

Torsdag den 31/8-2023

Forslag til vedtægtsændring §10

Torsdag den 31/8-2023

© Sømandskoneforeningen af 1976