|<
<
>
>|
Hurtige boller natten over
Disse boller tager 5 minutter at røre sammen - efter en overnatning i køleskabet, tager det 5 minutter at slå dem op og et kvarter efter har du nybagte boller.
Ingredienser til ca. 15-16 stk:
7 dl lunken vand
5 g gær (ja det er ikke en stavefejl - der skal kun 5 g i)
1 spsk salt
1 tsk sukker
3 dl havregryn (kan erstattes af durummel)
600-650 g mel (hvedemel, eller blanding af forskellige melsorter, fx spelt og pizza efter smag)
Rør alle ingredienser sammen. Dejen skal være meget klistret. Sæt låg på skålen. Hvis du ikke har et tætsluttende låg til din skål, kan du dække skålen med plastfilm og lægge et grydelåg over. Lad dejen hæve natten over i køleskab.
Tag dejen ud af køleskab, og tænd ovnen på 250 grader. Sæt dejen på plader med bagepapir vha en grydeske og en spiseske. Dejen slipper lettere, hvis de skylles i koldt vand et par gange undervejs.
Når dejen er varm, pensles bollerne med vand. Bages i ovnen i ca 15 min, til de er gyldne.
| | Kilde/ forfatter: Tina Rosenborg, Dato: 30/7-2010 Kategori (i): Opskrifter
Cithas Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe-opskriften kommer her:
Ingridienser
1 kg. kartofler
175 g. selleri
75 g. gulerod
200 g. porrer
1 kvist timian
1 L grøntsagsbouillon
1 dl. fløde
1 bdt. persille
1 tsk. karry, salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl grøntsagerne og skær dem i mindre stykker, kom det i en gryde med timian og karry. Hæld bouillonen over og bring det i kog. Koges i cirka 20 minutter til urterne er møre. Blend suppen. Hæld fløde i og kog suppen op et par minutter. Smag til med salt og peber, pynt med persille. Serveres med stegte bacontern. | | Kilde/ forfatter: Tina Rosenborg, Dato: 25/10-2009 Kategori (i): Opskrifter
Julehygge i november
Her i Holstebro afdelingen samles vi hos Conny for at inspirere hinanden til juleforberedelserne. Vi har haft besøg af Gitte og Inger som er meget dygtige til at lave dekorationer.
Det blev en produktiv formiddag.
Vi har lært at alt er tilladt i år med hensyn til farver og kreationer, så vi har haft frit spil.
Der blev lavet adventskranse, dørdekorationer, dekorationer med kalenderlys, dedorationer med amaryllis, granatæbler og hyacinter.
når det har en passende temperatur, derefter kommes der 375 g mel og 2 tsk natron i.
Hældes i en form af passende størrelse.
Bages ved 175 grader i ca. 1 time.
Kan spises med smør (bliver bedre af at stå et par dage)
ALKOHOLFRI GLøGG: Bland 2,5 del hyldebærsaft med 0,5 l ceylonte, saften fra 1 appelsin og 1 citron, 2 kanelstænger og 6 hele nelliker. Varm drikken op til kogepunktet. Si krydderierne fra, og servér i to glas med
AFDELINGENS SIDE Denne måneds side kommer fra Holstebro afdelingen
Desuden fik vi et par gode opskrifter på julebag:
DADELKAGE: 250 g dadler skåret i tern 200 g sukker 35 g margarine 50-75 g hakkede mandler ½ tsk vanillesukker
Dette sættes i blød i 3 dl kogende vand
2 æg piskes sammen, hældes i ovenstående
appelsinskiver (usprøjtede.)
Holstebro-afdelingen ønsker alle en rigtig Glædelig jul og et Godt Nytår | | Kilde/ forfatter: ? , Dato: 23/12-2008 Kategori (i): Opskrifter
|