|<
<
>
>|
DECEMBER OG JULEBAG.
December er den måned på året, hvor jeg synes at der et mange traditioner til. Nogle har julehygge med pakkespil og andre mødes måske 1. søndag i advent og julehygger med gløgg og æbleskiver.
For et par år tilbage spurgte jeg min svigermor, om ikke hun havde lyst til, at vi sammen bagte julesmåkager, så var der ikke nogen af os, der synes, det var en ”sur” ting at stå med alene. Min svigermor var med på ideen.
Der bliver lavet 4 slags julesmåkager. Hver især laver vi dej til 2 hold julesmåkager og når vi så er færdige, så deler vi dem. Dette foregår som reglen en adventssøndag, og vi hygger os med det, og når vi når hen på eftermiddagen, så har vi fået lavet de julesmåkager, vi skal bruge i december. Dette er en af vores juletraditioner, som alle ser frem til, når vi kommer hen sidst i november. Desuden har jeg en opskrift på jødekager, som min familie synes er rigtig lækre.
Jødekager.
Ingredienser:
250 g mel,
125 g farin,
1 æg,
Korn af 1 stang vanilie,
½ tsk. hjortetaksalt,
175 g smør
Pynt: sammenpisket æg, mandelflager og kanelsukker.
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser til en fast dej. Stil den i køleskabet mindst en time. Rul dejen meget tyndt ud.
Brug en rund udstikker på cirka 4 cm i diameter. Stik kagerne ud og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
Pensel dem med sammenpisket æg, drys med mandelflager og kanelsukker. Bag kagerne i 8-10 minutter ved 210 grader. | | Kilde/ forfatter: Britt Jensen, Dato: 4/12-2007 Kategori (i): Opskrifter
|